Forside       Event       Holdtilmelding       Holdoversigt       Bestyrelsen       Instruktører       Kalender       Markedsplads
Skip Navigation Links
- SponsorerExpand - Sponsorer
- Hold og priser
- SvømmeskolenExpand - Svømmeskolen
- KonkurrenceafdelingenExpand - Konkurrenceafdelingen
- Vandpolo
- Livredning/Bassinprøve
- Træning, ernæring & hygiejneExpand - Træning, ernæring & hygiejne
- Stævner og eventsExpand - Stævner og events
- Dronning Dorothea CupExpand - Dronning Dorothea Cup
- KlubmesterskaberExpand - Klubmesterskaber
- KlubrekorderExpand - Klubrekorder
- Om KSKExpand - Om KSK
- NyhederExpand - Nyheder
- Job
- Galleri
- Betingelser

 
Klik her for at oprette en profil

  Brugernavn
 
  Password
       Glemt login info?  
Klubben
 
Kolding Svømmeklub er stiftet den 5. oktober 1922 af en gruppe svømmeinteresserede Kolding-borgere heriblandt Alfred Meiling, der senere hen blev dansk mester og æresmedlem af klubben.
 
Rammerne for svømmeklubben var dengang noget anderledes end de er i dag. Svømningen skete i Kolding Fjord i inderhavnen, og der var udspring fra kranerne. Årets højdepunkt var fjordsvømningen i Kolding Fjord. I 1938 var der deltagerrekord med 120 svømmere i alle aldersklasser. Alle gennemførte de 1.800 meter fra Søbadeanstalten i Tved til badebroen i Strandhuse. Inden starten måtte alle deltagerne gennem en "grundig" lægeundersøgelse af Danmarks hurtigste læge, doktor Rossen, der brugte 5-10 sekunder på hver patient.
 
Dengang kunne svømmerne kun træne i sommerhalvåret, og transporten til og fra stævner foregik i slutningen af 40-erne i en lejet kulvogn. Denne havde man udstyret med en presenning og ølkasser, der blev brugt som sæder. Prisen for sådan en tur var 1 kr.
 
I 1934 blev der lavet tegninger til en svømmehal i Kolding, men først i 1954 fik Kolding Svømmeklub et rigtigt bassin med opførelsen af Kolding Bad, på den grund der i dag rummer det hypermoderne Slotssøbadet. Efter mange år med træning i havvand, var det første bassin et friluftsbad.
 
Med de nye faciliteter kom der skred i udviklingen af klubben. Klorvandet tiltrak rigtig mange medlemmer, og samtidig fik klubben en ny og ambitiøs svømmetræner, Arne Holdt. Med fløjten i munden på Arne svømmede Kolding Svømmeklub sig i 60''''erne igen frem mod toppen i dansk svømning. Først i 1973 fik Kolding en indendørs hal, der i dag betegnes som det gamle bassin i Slotssøbadet.
 
I 1965 udkom det første klubblad, Sprøjtet. Det udkommer stadig 3 gange om året, nu i en net-version.
 
I dag holder Kolding Svømmeklub primært til i Slotssøbadet, ligesom vi benytter svømmehallerne ved Brændkjær- og Parksskolen. Medlemstallet er vokset til ca. 1.100 medlemmer. Vi har i dag en bred svømmeskole med mange specialhold, en stærk  konkurrenceafdeling
i markant fremgang og spændende vandpolohold for både juniorer og seniorer - alle under dygtig ledelse af engagerede instruktører.
 
Organisationsplan
Kolding Svømmeklubs organisation kan ses her
 
Denne side er drevet af Klubmodul.dk