Sidste fredag var der Chokoladestævne i Kolding Svømmeklub. I forbindelse med dette blev
Cathrine Carstensen kåret som årets Instruktør læs mere og se billederne på vores facebook side her

Flot første afsnit til Vestdanske Langbane Mesterskaber.
Af
Claus Winberg-Rolsted

Selvom der ikke har været mange forbedringer, har stemningen været god fra start. Tiderne ligger meget tæt på personlige
rekorder for de fleste og dette er meget pænt her til sæsonens første langbane stævne.
Af rigtig flotte resultater kan nævnes Freja Hamann-Larsens 50 fri, som med tiden 27.86 svømmede sig til sølv i junior klassen.
Og i sidste løb, 50 bryst, lavede Anne-Kathrine Jørgensen en personlig forbedring på 1 sekund med tiden 37.67
som samtidig er under DM kravtiden
De næste to dage byder på nogle rigtig spændende løb, hvor der også er både kravtider og medaljer i spil.

2. del

2. afsnit overstået med fornuftige tider og to finalepladser. Alle svømmede flotte udlæg på deres løb, men de fleste
manglede lige de sidste kræfter.
Finalepladserne er fordelt på en A-finale til Jonas i 200 fri i tiden 2.00.00 og en B-finale til Frederik i 200 fly i tiden 2.21.70.

3. del

Aftenens finale afsnit bød på to utroligt spændende løb. Både Jonas og Frederik formåede at disponere
deres løb bedre og gav henholdsvis en junior sølv medalje og samlet 4. plads til Jonas i 200 fri og slettede
den gamle klubrekord i tiden 1.59.23. Jonas kom ligeledes under 2 minutter grænsen,
som for mange, kan være svær at bryde.

I 200 fly B-finalen var Frederik kvalificeret i 3. hurtigste tid men havde lært lidt af formiddagens løb,
hvor det mest af alt mindede om Johannes Larsens storhedstid med "køleskabe" i armene.
Frederik lagde lidt over et sekund langsommere ud på den første 100 meter, hvilket resulterede i et klart
større overskud på hjemturen. Frederik blev "Banan-konge" (vinder af B-finalen) i tiden 2.19.94.

Stort tillykke til dem begge.

4. del

Søndagens indledende afsnit bød på 8 starter hvoraf de tre af dem resulterede i finalepladser.
Alle var tændte på at slutte stævnet godt af og der blev svømmet stærkt fra start af. Freja gik
lidt over personlig rekord i 100 fri men kom alligevel med i A-finalen som 5'er og blander sig
dermed igen i medaljestriden.
Jonas svømmede også lidt langsommere og kom med i B-finalen i samme disciplin.
Bedre gik det i for ham i 100 fly, hvor han forbedrede personlige rekord og endte igen i B-finalen
(på grund af tre afbud).

5. del

Sidste finaleafsnit bød på tre starter. Freja sikrede sig på flot vis en sølvmedalje mere i 100 fri i tiden 1.00.75.
Jonas havde to B-finaler, 100 fri og 100 fly, hvor han forbedrede tiden fra indledende i begge løb.

Afslutningsvis har det været et godt stævne for Kolding svømmerne. Der har været lidt dårlige resultater men
overvejende rigtig fine præstationer til et Vestdansk Mesterskab, hvor niveauet ikke var det højeste.

Kolding Svømmeklub kom hjem med 3 sølvmedaljer, en vinder af en B-finale samt en klubrekord i 200 fri for herrer.

3 Nye KSK svømmere optaget på
Team Danmarks elite linje på Brændkjær folkeskole
Af: Jacob Quaade, Talentudvikler – jbquaade@gmail.com
Stort Tillykke til Karoline Bauer, William Ohrt og William Svarer som alle tre er blevet optaget på elite linjen
på Brændkjær skolen. Det betyder at de efter sommerferien starter i en klasse fyldt med dygtige og
ambitiøse idrætsudøvere. Elitelinjen fungerer som en almindelig folkeskole klasse hvor man bare tager
hensyn til elevernes idræt. Det betyder at man eksempelvis to gange om ugen kan møde senere til
undervisningen for at kunne træne om morgen, har tilknyttet fysioterapeut hvis man får skader og vigtigst
af alt, at man har en skole der har en forståelse for at eleverne i perioder bliver nød til at prioritere deres
idræt højere. Eleverne bliver optaget på bagrund af primært tre parametre, sportsligt potentiale,
engagement i skolen og motivation/dedikation til ens idræt. For mere information om elitelinjen kan man
”Med tre så talentfulde svømmere optaget på elite linjen tegner fremtiden lys for Kolding svømmeklub. Alle
tre svømmere har mulighederne for at udvikle sig til rigtig dygtige svømmere, og med en optagelse på
idrætslinen er det en del lettere at få hverdagen til at hænge sammen og gå efter 100% drømmen” udtaler
Jacob Quaade som til dagligt træner de tre talentfulde svømmere.

Legeaften i Slotssøbadet fredag den 20. februar. 2015

Over 275 glade børn deltog fredag aften i en vellykket
Legeaften i Slotssøbadet. Børnene boltrede sig i vandet,
Delfinoen var på besøg og fredagsslikposen gjorde
afslutningen på arrangementet perfekt.
Tak til alle instruktører og hjælpere for en succesfuld Legeaften.

Ungdomslederprisen 2014
Ariana og Johannes modtager ungdomslederprisen 2014
Et kæmpestort og velfortjent tillykke fra Kolding Svømmeklub

Da der max. er 10 dygtige unge, der kan modtage denne pris,
kan I med rette følge Jer stolte over dette.

Læs lidt mere om Ungdomslederprisen her

Flotte resultater til
Danske Årgangsmesterskaber gruppe 1
Her i weekend afholdte Danske svømmeunion i sammenarbejde med Esbjerg svømmeklub danske
årgangsmesterskaber på kortbane for de ældste årgangssvømmere. Kolding svømmeklub var repræsenteret
med 4 svømmere: Caroline Bo Nielsen, Matthias Mikkelsen, Kasper og Andreas Jørgensen.

På trods af de få svømmere, blev der leverede nogle rigtige flotte resultater. Til at starte med blev der sat
personlig rekord i samtlige løb for samtlige svømmere! Blandt de mange flotte personlige rekorder blev der
også sat 4 nye klubrekorder. Læs om de enkelte præstationer for svømmerne herunder:

Matthias Mikkelsen: Stillede op i hele 6 løb, og ud af de seks løb blev det til klub rekord i hele 3 af dem!
De nye klubrekorder lyder som følgende: 50m fri i tiden 25:54, 100m fri i tiden 55:72 og 200m ryg i tiden 2:18:66.

Kasper Jørgensen: Svømmede 3 løb, som alle sammen viste store forbedringer. I 200m fly svømmede
Kasper en ny klubrekord hjem i tiden 2:23:03! I løbet lagde Kasper ud på de første 100m på 1:04:9 hvilket
var lige omkring hans tidligere personlige rekord, så selvom Kasper blev træt til sidst kom han alligevel hjem
i en flot personlig rekord og klubrekord.

Andreas Jørgensen: Svømmede ligesom som sin tvilling tre løb i weekenden. Andreas viste ligeledes rigtig
højt niveau og svømmede nogle rigtige flotte personlige rekorder hjem. Specielt 200 ryg og 400 IM splitter
Andreas løbene rigtig flot og ender med to store personlige rekorder mhv. 3 og 6 sekunder.

Caroline Bo Nielsen: Havde også et rigtig super stævne og slog ligeledes pr. i samtlige løb, og viste dermed
at det var muligt for hende at bibeholde og øge det høje niveau hun viste til vestdanske mesterskaber for
en måned siden. Caroline svømmer sig i top ti i 50m fri (10. plads), 100 br (9. plads) og i 200m ryg (8. plads).
Dermed viser Caroline at hun kun lige mangler at rykke et enkelt niveau for at være med blandt medaljerne.